Uncategorized

Hvorfor passer vi ikke bedre på vores fremtid?

Skærmbillede 2017-08-28 kl. 09.28.17

Og med det mener jeg vores børn. Vores familier.

Jeg er på ingen måde politisk anlagt. Længere. Som ung i gymnasiet var jeg igennem den obligatoriske periode med at mene noget om alt og være aktivt medlem af et politisk parti. Jeg nød det dengang, og når jeg tænker tilbage på det, gav det mig mange fede oplevelser, som jeg er oprigtig glad for at have i bagagen.

Jeg har stadig en mening om mange ting, men tit kommer de ikke længere end inden for husets fire vægge. Jeg er ikke fan af, når man siger, at noget er samfundets skyld, for det mener jeg i princippet ikke, at noget kan kan være. Samfundet stiller nogle rammer op, og så er det mit eget ansvar at navigere i det efter bedste vis. På den måde det nu kan passe for mig.

Men.

Jeg vil ønske, at jeg havde bedre muligheder for undvige det pres, jeg føler mange steder fra for netop at passe ind i samfundets rammer og regler. Jeg føler et pres for at skulle være godt uddannet, efteruddanne mig, have et vigtigt og godt betalt job, være nærværende mor med overskud, se godt ud, gå i smart tøj, være en omsorgsfuld og opbakkende kone og mange andre ting. Så kan man selvfølgelig altid selv definere, hvor barren skal ligge, men hvis man er bare en lille smule som mig, så sættes den højt oppe. For det føler jeg, at nogen forventer. Jeg er ikke helt klar over, hvem denne nogen er, måske er det mig selv, måske er det det store stygge samfund eller nogen helt andre. Jeg føler i hvert fald presset. Og jeg bliver oprigtig bange på mine børns vejne over den vej, jeg ser, Danmark gøre klar for dem.

Vil jeg ikke hellere have et rigt liv med tid til mine børn og ro til at være mig selv end et nyt køkken?

Jeg ved, at min tid skal gå til mine relationer, mine kærligheder, men jeg ved ikke, hvordan jeg kan give mig selv lov til det. Hvordan kan jeg leve op til mine egne og samfundets forventninger, uden at det bliver på bekostning af det, der er allervigtigst for mig?

Og noget går op for mig, mens jeg skriver dette indlæg; Jeg kan jo bare lade være med at sætte mig i en situation, hvor der skal tjenes x antal kroner for at få det til at køre. Det ved jeg jo godt. Vores hus trænger f.eks. til mange forbedringer, men helt ærlig – Vil jeg ikke hellere have et rigt liv med tid til mine børn og ro til at være mig selv end et nyt køkken? Svaret giver sig selv, men hvordan kan jeg indrette mit liv efter det?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s