Uncategorized

Møde med jobcenter #1

Skærmbillede 2017-09-15 kl. 11.12.40

Før jeg blev sådan rigtig arbejdsløs frygtede jeg lidt mødet med jobcentret. Jeg synes, man hørte så meget skidt omkring det – at det hele var mega firkantet og kun gik op i love og regler, og hvor man glemte at se på menneskerne bag. Jeg frygtede, at deres tilgang til mig vil være ‘at nu skulle de rigtig holde øje med dovne arbejdsløse mig, så jeg ikke bare kunne gå og dandere den derhjemme‘. For alle ved jo, at folk uden job vil snyde og gøre hvad som helst for at slippe for at komme i arbejde igen. Det er nemlig superfedt at gå hjemme, og føle at ingen har brug for en.

Nå, men det var altså ikke med spændthed, at jeg så frem til første jobcenter-møde. Og man kan argumentere for, at det måske ikke er verdens bedste udgangspunkt i mødet med noget nyt. Men jeg må sige, at jeg ikke blev skuffet – De levede fuldt op til mine bange anelser.

Min ‘jobkonsulent’ kom med det ene rådne gode råd efter det andet. Råd, som jeg tænker kun fungerer på papir (hvis overhovedet), og som jeg i hvert fald aldrig kan se mig selv gøre noget som helst i nærheden af. De ting, han foreslog, fik mig simpelthen til at føle mig som verdens mindste menneske, et menneske som skal nedværdige sig, som skal lave cirkus og foretage mig ting, som ingen (ingen!) har lyst til. Og som jeg i min vildeste fantasi ikke kan forestille mig nogensinde føre til et job.

Jeg blev totalt behandlet som en, der forsøger at snyde systemet – Helt ærlig, kan vi ikke godt blive enige om, at langt de fleste uden job rigtig, rigtig gerne vil have et? Og måske findes der mennesker, der helst ikke vil, men kan vi ikke godt lade være med at behandle helt almindelig folk med mistro? Jeg følte mig ydmyget og umyndiggjort, da jeg tog hjem fra mit første møde med jobcentret, og jeg er utryg ved tanken om, at jeg skal derhen igen om en uge.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s